100 jaar Vrije Basisschool Westmeerbeek

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni vierde de Vrije Basisschool te Westmeerbeek haar 100-jarig bestaan. Ook wij namen deel en toverden een klasje om tot een heuse tentoostellingsruimte. Meer dan 150 foto’s brachten een overzicht van het schoolleven van 1912 tot nu. We mochten ruim 800  geinteresseerden verwelkomen, en iedereen herkende wel iemand die op de foto stond. Nostalgie.

In het retro-klasje konden ouders en grootouders hun schooltijd herbeleven. Ludieke verhalen werden vlijtig genoteerd voor ons archief. Ook de jongste bezoekers waren verbaasd over hoe “hun” klasje er meer dan 50 jaar geleden uit zag. “Moest je écht op zo’n krappe houten bankjes zitten? En kon je écht op je vingers getikt worden door de meester door die grote lineaal?”.

 

1e kleuterklas 1959-60

 

Dank aan alle bezoekers, en medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>